Hver fisker drømmer om å fiske i Norge. Vi, Edgard og Dave har virkeliggjort vår drøm mange ganger.

Vår lidenskap for fiske og Norge ble sterkere med hver tur vi tok. Så bestemte vi oss for å kjøpe en gammel kai i Nord-Norge. Vi pusset opp rorbuene og forvandlet dem til behagelige feriehus. I dag kan vi tilby deg og alle sportsfiskere den spennende muligheten til å fange virkelig stor fisk i Norge.

Høres dette ut som bare enda en fiskerhistorie? Oppdag 7 gode grunner nedenfor om hvorfor vi garantere at fisketur til Norge vil være helt uforglemmelig.

1. Rent vann, rike norske fiskerier

I Norge er kvaliteten på både marine- og ferskvann er svært høy. En av grunnene til dette kan finnes i den lave befolkningen. På toppen av dette gir nordmenn naturen hver sjanse den fortjener.  

Et sunt og økologisk miljø er det logiske resultatet av respekten nordmenn viser for naturen. Fisk og andre dyr drar nytte av dette også. Til og med hvaler føle seg hjemme i Norge.

I Norge er havet, fjorder, innsjøer og elver yrende med liv. Sjansen er svært lav for at du vil returnere tomhendt fra en fisketur. Størrelsen på fisken du fanger her er mer overraskende enn mengden fisk du fanger.

Kort sagt er det ingen bedre reisemål for sportsfiske enn Norge, hvor du kan følge din hobby med lidenskap.

2. Svært ulike fiskesesonger i Nord-Norge

I Norge kan du fange mange forskjellige fisker. Hvis du foretrekker visse arter, er det best å ta fiskesesongene nedenfor i betraktning.

Fra januar til april: gytesesongen av (stor) atlantertorsk.

Fra april og utover: fiskesesong for hyse, sei, rød brasme, kveite, makrell, sild, breiflabb, laks, lange og brosme.

Fra august til september: den beste perioden å fiske etter kveite.

På grunn av friskheten smaker alle disse fiskene bedre enn fisk som serveres hjemme. Og som hver fisker vet: fisk du har fanget selv smaker rett og slett best. 

3. Fiskeutstyr for fiskeferie i Norge

Det er mange fiskerier i Norge. Men du har selvfølgelig ikke tenkt til å fange fisk med bare hendene. En vellykket fangst starter med riktig fiskeutstyr.

Når du fisker etter torsk, trenger du åpenbart ulike fiskestenger, fiskesnøre, kroker, ... enn når du er for eksempel fisker etter havabbor i hjemlandet. Det ville være totalt bortkastet å kjøpe riktig fiskeutstyr hjemme og deretter ta det med deg til Norge.

For enkelhets skyld, kan du leie alt nødvendig utstyr på stedet.

4. Din private fiskebåt for havfiske

Selvfølgelig trenger du en båt for å dra på havfisketur. Fortrinnsvis en som er kraftig og sikker. Du gjettet det riktig: denne type båt er også inkludert i våre fiskeferie.

Gjennom oppholdet, kan du bruke en privat ARRONET 23,5 SPT, den perfekte båten for å fiske på havet. Alle våre båter er fullt utstyrt for å sikre din sikkerhet og kan garantere deg en behagelig fisketur: et ekkolodd, plotter, sikkerhetsutstyr, ... 

Hvis du ble født før 1980, trenger du ikke båtførerprøve. På mindre enn en time, vil verten forklare hvordan du trygt kan bruke båten selv.

5. Fiske på sjøen med en privat skipper

På forespørsel kan verten seile deg til de beste fiskeplassene i området. Ideelt hvis du ikke ønsker å seile selv, eller hvis du ønsker å fiske på havet i selskap med en erfaren skipper. 

Hans praktiske tips er uvurderlig for å gjøre dine venner hjemme sjalu på fisken du fanget.

6. Råd fra en erfaren fisker

Dave er din vert på stedet. Siden barndommen har han tatt en rekke fisketurer til Norge. Takket være hans egen erfaring og kontakten han har med lokale fiskere, er han den rette mannen til å gi deg fiskeråd. Hans mål er å gjøre din fisketur til en uforglemmelig opplevelse. 

Dave er belgisk og flerspråkelig. Han vil hjelpe deg på engelsk, tysk eller nederlandsk.

7. Tilbring fiskeferien i Norge med familien

Fiskere som deg har en stor bekymring som er typisk for alle som følger sin hobby med lidenskap: familien. Det er en stor forskjell mellom å fiske noen timer i uken i ditt land og dra på en fisketur i utlandet i flere dager eller uker.

Men vi har gode nyheter for deg. Det er ingen grunn til å tvile på mellom en ferie som vil hovedsakelig glede din familie og en tur der du vil ha de beste fisketurene i livet ditt.

Norge byr på moro for alle.

I umiddelbar nærhet av vår innkvartering, kan ditt reisefølge nyte mange spennende aktiviteter. På kveldene kan dere samles rundt bålet og dele de gledelige stundene som Norge har brakt til dere alle.

Fiske i Norge, en ekte familieferie.

Vesteralen Fishing